Orice aspect legat de design este profund influențat de culoare, iar psihologia complexă a culorilor dovedește că acestea au un impact semnificativ asupra stărilor de spirit și comportamentelor umane. În determinarea culorilor potrivite pentru orice proiect, există mai multe abordări captivante, deoarece inspirația poate izbucni din orice colț, în orice moment.

Cu toate culorile anului 2024 recent dezvăluite, haideți să aruncăm o privire asupra nuanțelor care se așteaptă să devină tendințe în designul interior, grafică, modă și chiar în domeniul publicității.

Aceste culori, bazate în principal pe nuanțe de vopsea, vor fi omniprezente într-o varietate de contexte, de la pereți la designuri digitale. Fiecare nuanță este însoțită de coduri hexadecimale și procente CMYK, facilitând utilizarea acestor culori fenomenale în proiectele tale de design – de la crearea unor cărți de vizită noi la actualizarea designului broșurilor și până la revizuirea aspectului site-urilor web. Așadar, pregătește-te să îți îmbogățești proiectele cu aceste culori vibrante și moderne, inspirate de tendințele anului 2024.

Nuanțe de Albastru.

Diverse companii de vopsele au desemnat culorile lor ale anului, acoperind spectrul de la albastru cu tonuri reci, la cele cu tonuri calde, și chiar la nuanțe strălucitoare de albastru, oferind inspirație pentru o gamă largă de proiecte de design. Nuanțele de albastru, inclusiv cele mai intense, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a induce stări de calm și relaxare.

Color hex code: #5B6D92
C 22%   M 15%   Y 0%   K 43%

Această nuanță de albastru-cenușiu rece aduce aminte de albastrul nordic, emanând o atmosferă primitoare și inspirată de natură, sugerând un cer nocturn și trezind dorința de aventură.

Inspirată de C2’s Culoarea Anului, „Thermal”.

Color hex code: #B5D5E6
C 19%   M 7%   Y 0%   K 10%

Desi denumirea „thermal” poate sugera rece, această culoare emite o atmosferă primitoare și credem că se va potrivi excelent atunci când este utilizată ca fundal.

Inspirată de Krylon, avem culoarea anului „Bluebird”.

Color hex code: #08A8E4
C 86%   M 24%   Y 0%   K 11%

Îndrăzneață, frumoasă și cu siguranță va atrage atenția. Această culoare va servi ca nuanță perfectă de accent.

Inspirată de Valspar, „Renew Blue”.

Color hex code: #99B6B3
C 11%   M 0%   Y 1%   K 29%

O culoare hibridă de albastru-verde, cu tonuri medii, care ne aduce aminte de o variație mai înăbușită a unei culori verzi ca spuma mării.

Inspirată de culoarea anului de la Dunn-Edwards, „Skipping Stones”.

Color hex code: #70959E
C 18%   M 4%   Y 0%   K 38%

Similară cu albastru nova, această culoare este versatilă, putând fi o nuanță de accent, sau o culoare principală în orice proiect de design. Ne așteptăm să vedem această culoare predominant în timpul sezonului de primăvară.

Inspirată de culoarea anului de la Sherwin-Williams, „Upward”.

Color hex code: #BFC9D0
C 7%   M 3%   Y 0%   K 18%

Un albastru-cenușiu aerisit cu tonuri neutre, care are suficient caracter pentru a îmbunătăți orice design. În locul unei culori reci de fundal gri, ia în considerare această nuanță. Ne vei mulțumi mai târziu.

Tonuri întunecate, melancolice.

Tonele întunecate, clasice și moderne vor fi în tendință în 2024, abordând designul interior și moda. Aceste culori mai întunecate, deși pot părea îndrăznețe pentru pereții living-ului, aduc un aer de mister și sofisticare care se pretează bine în materialele de marketing obișnuite, cum ar fi cărțile de vizită și felicitările. Popularitatea lor în creștere reflectă dorința colectivă de a ieși din tiparele minimalistice anterioare. În era tot mai digitală, aceste culori oferă o prezență stabilizatoare, permițându-ne să ne aventurăm în designuri estetice liniștite și intime.

Inspirată de Dutch Boy, „Ironside”.

Color hex code: #605E55
C 0%   M 1%   Y 4%   K 62%

Nuanțele pământii, precum acest maro rece, au fost extrem de populare în ultima perioadă și vor continua să fie prezente și în 2024.

Inspirată de culoarea anului de la Behr, „Cracked Pepper”.

Color hex code: #4C4D4F
C 1%   M 1%   Y 0%   K 69%

Un gri cărbune cu o notă de căldură și profunzime.

Warm, Light Neutrals.

În 2024, renunțând la epoca simplă a „bejului”, se va explora latura călduroasă a nuanțelor de bej, păstrând totuși o anumită neutralitate. Aceste nuanțe adaugă personalitate și se potrivesc bine cu alte scheme de culori, cum ar fi paletele în tonuri pământii.

Inspirată de culoarea anului de la Glidden, „Limitless”.

Color hex code: #F0DDB8 
C 0%   M 7%   Y 22%   K 6%

Tonul său cremos cu nuanțe de galben este mai luminos și mult mai primitor decât un gri.

Inspirată de culoarea anului 2024 „Peach Fuzz”.

Color hex code: #FFBE98
C 0%   M 25%   Y 40%   K 0%

Și în final, dar nu în ultimul rând, culoarea anului este un pastel cald, bej cu nuanțe de piersică. Această culoare caldă și primitoare va fi o culoare de accent populară de inclus în conceptele de design din moda, designul interior și designul grafic.